Actualizare 2 – 20.06.2011: Dintr-un articol publicat pe website-ul herbots.be, putem descoperi noi detalii suprinzătoare despre tandemul Bullens D.&Son.
Acești iubitori ai concursurilor de maraton dețin o crescători mică, de grădină, în care adăpostesc o mică echipă de zburători cu rezultate fantastice. Astfel, în compartimentul reproductiv se găsesc 4 perechi, iar lotul de zbor este format din 14 masculi văduvi și 10 femele de concurs.
În ziua concursului, de o parte și de alta a Canalului Mânecii a plouat din abundență (de aici numele campionului). Pentru a vedea fotografii pe herbots.be, cu Super-campionul ud leoarcă, fotografiat imediat ce a ajuns acasă – [Click aici]
Actualizare 1 – 20.06.2011: Din reportajul pipa.be, aflăm noi lucruri interesante despre răsunătoarea victorie britanică de la Pau. Masculul albastru din linia Janssen x Van Wanroy/Stoffle a zburat cei 892 de km cu viteza medie de 1431 mpm, cu 31 mpm mai mult decât următorul clasat la nivel internațional și cu 213 mpm mai mult decât următorul porumbel britanic de pe clasament.
Tatăl acestui superb porumbel a concurat în 5 concursuri internaționale, incluzând de 2 ori Barcelona și a obținut un extraordinar loc 1 Național (5 Internațional) Dax ! Bunicii din partea mamei au fost, de asemenea, niște super zburători.
Și o informație bombă: întrebați dacă vor trece acest giuvaer înaripat în sectorul destinat reproducției, David a răspuns ferm că, de fapt, el si fiul lui intenționează să continue să concureze cu acest porumbel !!! Ăsta da curaj englezesc !
Actualizare 19.06.2011: Pe website-ul elimarpigeons.com, David Bullen, câștigătorul surprinzător al etapei Pau Internațional 2011, își prezintă istoria columbofilă, una presărată de succese, dar și de unele dezamăgiri. E interesant de remarcat că victoria internațională de ieri a fost obținută pe fondul unui trecut cu multe rezultate de vârf la nivel zonal și național.
Acest trecut merita onorat prin prestațiile din prezent, așa explică David faptul că, deși în 2010 au obținut locul 1 zonal de la Barcelona, mândria le-a fost serios rănită la concursul de Tarbes 2010, unde nu au clasat nici unul dintre cei doi porumbei angajați. A urmat o regândire și restructurare a întregii metode de zbor, fără să știe ce le va rezerva viitorul.
În 2011, acest tandem participă doar la 4 zboruri, toate în cadrul BICC (Clubul Campionatului Internațional Britanic). La zborul Falaise au obținut deja un foarte bun loc 1 zonal, 5 național, iar la Pau au trimis 4 păsări.
Și iată că fantasticul mascul ”Isla’s Rainy Day Boy” (trad. ”Băiatul Zi Ploioasă al Islei”) face o surpriză extraordinară întregii familii Bullens, incluzându-le pe micuțele Isla și Sienna – obține rezultatul fabulos 1 INTERNAȚIONAL PAU 2011 !
[Click pentru fotografii și articol complet pe elimarpigeons.com (engleză)]
________________
Surpriză de proporții la etapa de Pau – primul pe lista internațională cu rezultate se află un un tandem tată-fiu britanic, BULLENS D.+SON, din New Addington. Acest rezultat este unul impresionant, asta și datorită faptului că porumbelul câștigător a avut de parcurs o distanță mai mare decât restul concurenților clasați pe următoarele locuri și pe deasupra, a trebuit să traverseze Canalul Mânecii.
Următorii porumbei pe clasament sunt păsări din nordul Franței, al 11-lea clasat e un porumbel belgian, iar în primii 50 de porumbei se află și câțiva concurenți olandezi, nemți și luxemburghezi. Numărul total de păsări angajate a fost de 8.601
Pentru un raport complet al acestei etape, puteți accesa site-ul pipa.be.