1. Toți participanții la un concurs să își poată lua etapa la normă, în funcție de tipul concursului, indiferent de distanță.
2. Acolo unde concurează minim două asociații, se va forma prin protocol o comisie de organizare care va cuprinde:
– președinte
– vicepreședinți (minim 2)
– responsabil sportiv
– responsabil financiar
Această comisie este responsabilă cu organizarea concursurilor, iar lansarea se va face cu votul majorității acestora.
3. Fișele ajunse la omologator și introduse în clasament, dar care cuprind greșeli de natura anulării acestora, vor atrage după sine anularea etapei și pentru comisie și responsabilul de centru. Este inadmisibil să ajungă la omologator fișe fără ceas atomic, fără bătăi, etc., etc.
4. Introducerea orei eronate a lansării atrage dupa sine anularea etapei pentru tehnicul sportiv.
5. Participarea la Categoria Maraton la Olimpiada cu porumbei campioni la Maraton, conform normelor FCPR exact ca si in Olanda si Belgia, începand cu următoarea olimpiada.
6. La concursul Național Berlin se va folosi în campionatul național doar punctajul zonal sau pe centru, pentru o mai mare echitate.
7. Introducerea protocoalelor în programul de clasamente, într-un format standard.
8. Organizarea de către FCPR, a 4 semi-naționale: Wurzburg, Gdansk, Praga și Donetsk, cu lansare întârziată și cu participare ca si la Berlin, cu 5 porumbei per crescător.
9. CNS să poată penaliza exclusiv persoanele implicate în organizare sau, după caz, asociațiile, iar restul încălcărilor de RNS să fie soluționate de Comisia de disciplină. Cu mențiunea respectării statutului în privința efectuării si soluționării reclamațiilor – orice caz se soluționează prima dată de către comisiile asociațiilor și doar contestațiile se depun la comisia de disciplină.
10. Mărirea normei la fond la 1800 de km
11. Clasamente pe zone de distanță la toate categoriile, prin împărțirea în două a distanței dintre primul și ultimul crescător.
12. Întocmirea unei foi de participare, care să cuprindă numele, seria ceasului și numărul de porumbei angajați, care să fie trimisă în teren în locul fișelor de cronometrare și să fie pusă în plicul lansatorului.
13. Stabilirea clară a conținutului dosarului trimis la omologator și crearea unei fișe tip cu continutul acestuia, care sa fie atașată la prima pagină a dosarului și să fie bifat fiecare punct ca fiind preznet, plus aranjarea dosarului conform acestei fișe.
14. Filmările lansărilor se vor încărca pe youtube și se vor posta pe site-ul FCPR.
15. La planurile de zbor se va preciza mașina cu care se va face transportul, iar userul si parola de la suprevegherea GPS vor fi făcute publice.
16. Înființarea categoriei Maraton Extrem Porumbel – 2 etape peste 1000 km.
17. Lansarea porumbeilor la maraton să se facă întârziat, astfel încât nici un porumbel să nu ajungă în prima zi (model overnacht – Olanda), pentru o mai mare echitate în zonele de maraton.
18. Scoaterea din concurs a fișelor care nu prezintă porumbei sosiți la categoriile I și II.
19. Aplicarea la categoria I și II a formulei de calcul din anul 2010, cu coeficient pentru crescătorii care clasează, deoarece în unele locuri a revenit practica prin care clasează 20 – 25 % dintre crescătorii participanți, chiar în condițiile unor viteze mari și a unor diferențe mici de distanțe între crescători, lucru de altfel inexplicabil.