voiajori


  1. Domnul Mihai Turcanu a prezentat prevederile legate de controlul antidoping. Si in acesta situatie s-a hotarat in unanimitate ca, anual sa fie preluate un numar de 10 probe biologice, de la 4 porumbeii diferiti ,de la fiecare crescator nominalizat. Fiecare judet  va nominaliza minim un membru columbofil , care va fi prezent la instruirea care va avea loc la Expoztia Nationala. Obligatoriu vor fi prezenti membrii Consiliului director si ai CNS, care vor fi instruiti si ei cu privire la recoltarea probelor.

Medicul veterinar  Oros Bogdan este desemnat sa coordoneze actiunile de testare anti-doping , si sa  trimita probele catre laboratoarele specializate pentru analiza testului antidoping.

In cadru prevederilor controlului antidoping s-a hotarat si se accepta ca oricare dintre crescatori poate cere control antidoping catre un alt crescator, dar in aceasta situatie costurile legate de prelevarea probelor biologice, transportul probeleor biologice cat si analiza probelor biologice sa fie suportate de catre cel care a facut solicitarea.

  1. In cadrul sedintei s-au stabilit persoanele implicate in organizarea conferintei nationale si procedurile juridice ce trebuiesc indeplinite pentru ca sedinta sa fie organizata legal.
  2. Au avut loc discutii pe baza draftului organizatoric privind Expozitia Europena. Au fost prezentate oferta de masa, oferta de muzica.etc
  3. A fost prezentat si aprobat proiectul privind legitimatiile membrilor columbofili ai F.N.C.P.R  in format electronic de tip card, cu beneficii pentru membrii columbofili
  4. Domnul Mihai Turcanul este desemnat sa se ocupe de pregatirea pentru semnare a contractului cu Federatia PRO AGRO, unde FNCPR va devenii membra.

Solutionarea cererilor catre CD:

1. Cererea domnului Dragusin Ionut  a fost trimisa pentru dezbatere catre comisia de disciplina a F.N.C.P.R

2. Cerere domnului Szekei Mklos a fost aprobata.

3. Domnului Mustata Adrian I se respinge contestatia.

4. Se suspenda sanctiunea domnului Ghica Bogdan.

5. Se reduce pedeapsa domnului Capatana Mihai, conform cererii acestuia.

6. Se respinge contestatia domnului Bala Claudiu

7. Se respinge contestatia domnului Ilie Adrian

8. Se respinge contestatia domnului  Afrasinei

9. Se respinge cererea domnului  Bulgaru Adrian, fiind refuzata de catre Asoctia in care cerea sa devina membru fara acordul acesteia.

10. Contestatia domnului Pucheanu Constantin Marian a fost trimisa la C.N.S.(datorita faptului ca C.N.S. a dat o pedeapsa gresita)

11. Membrii de pe teritoriul judetului Buzau, care au solicitat sa se poata concura cu Asociatia Prahova, au primit acordul CD.

Presedinte

Marius Tunduc

Adaugat pe 14 Dec 2015 de |  | 4,262 views

9 pareri la articolul “DECIZIILE CONSILIULUI DIRECTOR AL FNCPR – 5 DECEMBRIE 2015”


  1. ion says:

    Legat de testele antidoping, cred ca ar fi bine comisia care ridica probe sa o fac in dublu exempar,poate pe traseu se schimba primul lot de probe mai mult sau mai putin voit,asa ca e bine sa existe al doilea rand de probe.Analizele cred ca se pot face in mai multe clinici fara a plimba probele si cheltui banii federatiei.

  2. Petre says:

    Domnul Pucheanu Constantin,in calitate de tehnic sportiv,imbarca porumbeii lui Enache Iosif,fiind angajatul acestuia,dupa ce plecau toti columbofilii,respectiv dupa orele 18.Acestea se pot demonstra cu fisele de imbarcare electronice.Deasemeni domnul pucheanu,imbarca.in cu totul alta parte fata de punctul stabilit.Sunt acestea motive de suspendare sau nu?!

  3. Cezar says:

    MARE RUȘINE celor care au luat decizia de a reduce pedeapsa domnului Căpățână Mihai. Ați redus-o la cât? S-a intenționat sa i se dea o pedeapsa minima de un an sau doi de la început, dar v-a sărit lumea în cap și ați revenit la acel moment. Acum lumea a uitat și prin ceea ce faceți călcați demnitatea comisiei de disciplina de la judet și sfidați crescătorii de buna credință prin încurajarea furtului.

  4. Anonim says:

    Inainte de toate trebuie plus de informati…gen 7 zile cu Tudoran,Oros etc..etc.. medici specializati in acest domeniu unde se pun intrebari si astepatm raspunsuri….Trebuie plus de detali incepind cu lista de substante interzise ex.de produse care au in compozitie substante interzise,cum se efectueaza recoltarea probelor,care laboratoare fac testul si in caz de contestatie care laboratoare vor face contra expertiza si costul acestor analize,cine le plateste federatia si ce se intimpla cu cei care dopeaza daca acestia sint obligati sa plateasca analizele..Nu inainte de toate nu uitati un amanunt ca Belgia trimite in Africa de Sud probele pentru analize fiind mult mai ieftin…. Tot laboratorul din Africa a gasit la anumiti crescatori o substata care este utilizata in mascarea substantelor de dopaj(bizar ca laboratorul din Belgia nu gasit aceasta substanta)asfel Federatia belgiana a fost nevoita sa adauge un paragarf de interzicere a substantelor de mascare a substantelor interzise…Unde va face federatia nostra analizele sint curios si daca sint compatibili sa gasesca dopingul sau substantele de mascare?…Admin…vezi ca esti prieten cu Frati Petreusi si ei stiu adevaratele siretlicurii si plus de detali…Incercati sa nu-ma convingeti ca in Ro sint laboratoare precum in Africa…Ma ghindesc la crescatori care saraci vor folosi produse contrafacute si nu stiu ce contin…Ultima condamnare in Belgia este de 3 anii de suspendare interzicere de vinzare de porumbei sau de cadouri si 15000 euro amenda….

  5. Calin says:

    Rusine pt cazul Capatana! Trebuia suspendat pe viata. Ce exemplu se da? ca este ok sa furi? Oricine poate incerca sa iasa campion prin furt acum . Ce risca? 1-2 ani de suspendare.ir rns este specificata suspendarea pt minim 5 ani: “Fraudarea concursurilor prin orice mijloace constituie o abatere gravă şi se pedepseşte cu suspendarea celor implicaţi şi totodată a responsabilului de centru pe o perioadă între 5 ani şi 10 ani din campionatul naţional”.
    Pe ce baza s-a luat decizia de reducere a pedepsei?. Pe baza caintei d-lui Capatana? S-a aplecat in fata soborului de preoti din CNS si a cerut iertarea pacatelor?
    Sportul acesta este o pasiune frumoasa in care fair play-ul ar trebuii sa fie pe primul loc.

  6. Anonim says:

    Este destul de greu subiectul pentru medici veterinari subiectul .Dopaj..Este foarte greu din punct de vedere juridic fiinca legislatia este ??????….Atita timp cit suspendarile nu se dau pe nume prenume si coordonate se creaza un precedent care lasa loc la influentele umane(care poate si tu admin si voi toti din CNS ati apelat la ele)…..Admin cunosti din trecut ..Litigiul…..Etiene Devos si Federatia Belgiana?…Nu va doresc sa ajungeti in situatia aceia….

  7. ion says:

    Normal ar trebui si crescatorul a carorporumbei sunt supusi testelor si iese basma curata sa ceara daune morale celor care i-au pus onestitatea la indoiala,depinde si ce sume se cer pentru astfel de teste,e posibil sa trebuiasca justificate niste cheltuieli si nici intrun caznu este normal sa jecmanim columbofilii.

  8. malancas ARAD says:

    Ideea in sine e buna ,dar e foarte greu de dovedit cine a dopat porumbei.Se intimpla astfel de lucruri in columbofilie ,e regretabil totodata dar totusi exista din ce am citit o ,,metoda ” de a ,,identifica” in mod ,,natural ” o crescatorie care practica dopingul se spune ,citez,,acei porumbei care au fost ajutati cu dopinguri nu mai reusesc sa faca si palmares deoarece substanta activa termina din punct de vedere sportiv un porumbel intr-un sezon iar anul urmator porumbelul este doar o umbra ”Cred ca mai exista o modalitate de a identifica o crescatorie ,parere personala nu am argumente de ordin medical ,dar sa luam in calcul de exemplu crescatorul,, X ”daca la acest crescator vin porumbei si are rezultate ,automat se incepe comertul si incep crescatori sa cumpere porumbei de la crescatorul ,,X” si cumpara mai multi din diferite zone ale tari ,fiecare cu metoda lui si la niciunul rezultatele nu se apropie nici pe departe de cele a crescatorului ,,X” toti acesti crescatori nu pot sa fie atit de nendeminatici si de nepriceputi incit sa nu fie capabili sa administreze acei porumbei sa obtina rezultatele scontate ,cred ca intr-o crescatorie din care au cumparat mai multi crescatori si rezultatele mult sub asteptari acolo e ceva cu ,,miros d parfum”.Un mare crescator belgian spune ca a renuntat la cursele de 1 zi deoarece doar la cursele de 1 zi ajuta dopingurile porumbei ,iar la cursele de doua zile dopingurile nu mai pot ,,ajuta” porumbei, datorita dopajului sa profilat pe maraton ”.

  9. ion says:

    Vorbind de dopaj in sporturile practicate de oameni ce-i mai des intalniti dopati sunt in cursele de anduranta din ciclism,haltere si in maraton,oare la porumbei ii ajuta in orientare, ca degeaba ar da mai bine,des,din aripi daca o fac in directia gresita.

Spune-ti parerea

*