voiajori

Din ultimele informatii pe care le-am primit, in urma sedintei de la Brasov, s-a hotarat printre altele ca maratonul se va realiza EXCLUSIV cu etape peste 900 km….

Asadar, distanta a crescut de la +800 km. cum era intrecut la + 900 km.

Aceste modificari au scopul crearii unui campionat cat mai puternic.

Vom reveni cu noi detalii privind toate modificarile dupa publicarea unui comunicat oficial din partea FNCPR

Adaugat pe 6 Dec 2015 de |  | 9,712 views

30 pareri la articolul “Din 2016, maratonul va fi peste 900 km in cadrul FNCPR.”


  1. Fam Lucaci says:

    Felicitari FCPR, felicitari Tunduc “asta-i pohta ce-am poftit”
    Pasarile care vor face As Maratona in zona de vest si Transilvania cu siguranta aceste pasari vor fi de o calitate extraordinara.

  2. PESCARU ALEXANDRU says:

    Simbata ,12.12.2015, va avea loc la Arad si sedinta Provinciei Vest. Propun 3 x Magdemburg( 920- 1065 km) iar pentru mare fond Karlovy Vary.

  3. Fam Lucaci says:

    Frankfurt sa aiba si Salaju sanse
    Sweerin ca e cel mai echitabil si avem peste 1000km
    Berlin mutata cu 70-80km sa aiba toti peste 900km
    Fond- 4 etape de Tabor
    2-Straubing
    – si la demifond sa jucam toti impreuna (Ar-Tm-Bh) etape de Acs s-au Nitra
    La anu daca vom juca in acest fel, cu siguranta zona va avea porumbei la Olimpiada. Cat despre mine, voi lua 50 de inele Gold sa-mi inelez toti pui.
    Felicitari inca odata, si FCPR imi lumineaza acest inceput de saptamana din punct de vedere columbofil.

  4. Marius Tunduc says:

    Noi vom organiza Berlin National ultima etapa, asa ca nu vad rostul a 3 Magdeburg. Poate 2
    Pt mare fond cred ca poate fi Ok

  5. ilea catalin says:

    Felicitarii.

    Este o ideie foarte buna!!

  6. dan timpa says:

    Schwerin??? Se va mai organiza oare?Stimati conducatori ne-ati cam limitat optiunile celor care iubim maratoanele extreme…
    Pacat de proiectul Schwerin…
    Pt. as maraton cineva(oricine-nu conteaza)poate realiza barem in felul urmator:
    930km+930km+930km=2790km
    altcineva…in aceeasi zona:
    1000km+1000km+1000km=3000km
    Personal, in ultimii ani am realizat barem la as maraton cu urmatoarele distante.
    864km+1191Km+1039km=3094km
    Nu as da niciun as al meu pe niciun as din primele doua categorii enumerate de mine.
    O sa vedeti ca majoritatea vor juca la limita de 900km.

    P.S. Uitati-va la km parcursi de porumbelul de pe locul 3 national 2015, categoria As maraton maturi, apoi la primii doi.Pentru mine conteaza ffmult km parcursi nu neaparat punctele, dar este optiunea mea, placerea mea.

    Va rog sa nu imi raspundeti, nu o sa mai intervin cu niciun comentariu.Acest comentariu reprezinta o parere personala si este scris intr-un moment in care sunt dezamagit de faptul ca s-au scos doua categorii la maraton din noul RNS si de faptul ca s-ar putea sa nu mai jucam Schwerin in zona de vest.

  7. o.bogdan tm says:

    Lansarile ar trebui sa fie din CEHIA si GERMANIA de EST, astfel incit cei din CAREI sa aiba distanta admisa de regulament:
    TABOR(fond),DRESDA sau PIRNA(mare fond),ROTHENOW sau MAGDEBURG(maraton)si BERLIN dintr-o locatie >900km

  8. Marius Tunduc says:

    As Bihor este de acord de principiu cu directoa de zbor propusa de dl O. Bogdan
    Dan Tampa, eu nu cred ca a murit ideea Schwerin.
    La nivel National nu mai puteam tine 5 categorii de maraton si nici categorii anormale in care pe principiul ca e mai greu in spate cei din spate fac SI maraton extrem. Adica daca eu te bat tu fugi pe patratica ta, dar daca tu ma bati eu unde fug?
    Sper ca intelegi aluzia. In acelasi timp la intalnirea zonala, mentionez inca de pe acum ca sunt de acord sa facem ca si cei din Moldova si sa creem categorii speciifice zonei noastre inclusiv maraton extrem pentru ca intradevar sa bati din caras pe cel din Oradea e ff greu si nu se compara cu alte zone unde e mult mai simplu sa bati chiar daca esti ultimul

  9. cristea sabin says:

    Cu noul RNS cel mai probabil concursul de Schwerin este mort. Pacat. Unii dintre noi doar vom mai visa la un concurs de peste 1000 km.

  10. CJP says:

    Normele propuse (si se pare adoptate) in campionatul provincial Moldova pentru urmatorii ani cred ca ar trebui implementate pentru toate campionatele provinciale (in special la maraton) si de ce nu chiar la nivelul campionatului national. Mi se par studiate, realiste si de bun simt.

  11. Catalin says:

    De ce vreti sa scoateti Schwerin-ul . Este foarte greu pentru voi ?
    Propun Magdenburg , Schwerin , Berlin .

  12. habaci calin says:

    Nu prea am mai scris pe net de ceva timp…..dar vad ca uni scrie din plictiseala,alti din neputinta iar alti din nestinta.
    Zona moldovei nu se poate compara cu zona de vest cum la fel nu se poate compara cu zona din sud.
    Alti au viteze de formula 1 la maratoane alti au viteze cu roaba,fiecare sa i-si faca compionatul provincial dupa zona lor si sa nu mai compare porumbei din zona cutare s-au cutare.
    Am spus de multi ani ca,campionatul national este unul mincinos iar cel provincial cel adevarat.
    In zona de vest fiecare judet are o preferinta la maraton,jud timis e pt schwerin,jud arad e pt magdemburg,jud bihor e pt berlin.
    Ca sa fie pace si intelegere l-e adoptam pe toate 3 si facem un campionat puternic{jud salaj} e pt sudul germaniei{mai facem 1 maraton} 4 si adoptam categoria super as maraton.
    Sint de acord cu”prietenul” lucaci ionut sa facem demifondurile impreuna tm+ar+bh dar sa fie pe cehia si peste 400 km{dar nu primele etape}
    Nu sint de acord cu bunul meu prieten dan tampa,dane stiu ca e grea categoria maraton extrem si cei din spate l-e este greu sa se bata cu cei din fata,dar sa sti ca au fost crescatori din arad care cu,schwerin+berlin nu au facut maraton extrem din cauza a 10 km lipsa si au clasat in top 20 foarte multe pasari………deci la categoria maraton extrem
    era altul clasamentul …..si cu siguranta nu era mai prost porumbelul decat al tau……
    Marius sper ca regulamentul v-a tine macar 3-4 ani,nu al schimbam la anul pe vremea asta…..

  13. Fam Lucaci says:

    Domnilor, cum sa scoateti Schwering, e cea mai echitabila uitativa si-n acest an in primii 20 au fost porumbei din: Timis, Arad, Caras, Bihor, Salaj maratonistii adevarati din zona de vest au fost prezenti. A, ca nu sunt cei care se cred maratonisti e partea a doua. E cea mai echitabila etapa. Deasemenea tin sa-l felicit pe d-l Timpa, a jucat cu tot lotul la Schwerin, nu a fugit la etapa scurta, d-l Timpa face parte din cei 4 crescatori daca nu gresesc care chiar IUBESC maratonul de +1000km si care au bagat toate oule sub closca de Schwerin.
    Ma gandesc ca la intalnirea de sambata nu va fi niciunul atat de frustrat incat sa aiba curajul sa propuna scoaterea Schwerinului.

  14. Fam Lucaci says:

    E bun si plnul lui Calin la maraton, si anume: Magdemburg, Schwering si Berlin. Cat despre etape de 400km … de ce sa nu jucam etape de 300km+ o luam si la viteza si demifond ex Brasov joaca majoritatea etapelor la 350-390km. An de an sunt acolo la viteza-demifond. Daca a-m juca impreuna cu siguranta si noi a-m putea fi acolo.
    Intr-o alta ordine de idei nu putem compara porumbeii din Moldova cu cei din Vest sunt porumbei diferiti cu calitati diferite.

  15. lucian says:

    la ce va referiti cand faceti o comparatie intre porumbeii din moldova cu cei din vest?

  16. Anonim says:

    Calitatea mult mai buna la cei din vest fata de cei din Moldova si sudul tari la asta au facut referire CRED…ma intelegi Lucian este PUBLICITATEA este mama COMERTULUI..dar culmea ca in crescatorile din sud sint moldoveni si din vest in moldova sint din sud si din vest si POATE deci POATE…??? in vest sint pasari din suc si din moldova…(pardon….eii au numai pe ai lor)

  17. Anonim says:

    Pardon SUD am vrut sa scriu

  18. habaci calin says:

    Anonim,i-ti raspund eu si nu vreau sa intram in polemici.
    Fiecare zona a tari au fenotipul lor de porumbei,clima lor,vinturile lor,relieful lor pe traseul de zbor.
    Fiecare campion zonal este campion si nu se discuta acest lucru,nu se poate face o diferenta pe plan national,din acest motiv am spus,campionatul national este mincinos,adica cel provincial este adevarat in sensul ca arata valoarea porumbelului in concurenta pe zona zburata.
    Nu poti sa afirmi ca doar in o anumita zona se zboara maraton,s-au doar o anumita zona este pt maraton,CUM DE ALTFEL SE BAT MULTI CU CARAMIDA IN PIEPT……
    Fiecare campion zonal este CAMPION,SI CA ATARE TOTI CAMPIONI TREBUIE RESPECTATI.

  19. Fam Lucaci says:

    Domnilor, fiecare zona are campioni cu calitatile acelei zone. Personal cred ca in zona de vest e mult mai greu, datorita vitezei cu care vin porumbeii, datorita deschiderii zonei, datorita vantului din fata, munti din Germania-Austria si in cele din urma canicula din Ungaria.
    Si inca ceva cunosc cel putin TREI crescatori din zona Bihor care au dat pasari in Moldova si sunt parinti de campioni nationali jucati in Moldova, iar fii, fratii lor jucati in zona de vest nau facut nici macar norma. Nu cred ca e nevoie sa dau nume, iar cei care doriti aceste detalii ma puteti suna.
    Cred ca fiecare CAMPION ZONAL are valoarea unui CAMPION NATIONAL datorita reliefului tarii noastre.

  20. unu says:

    Lucaci, poate e vorba si de indemanare nu doar de dare de mana….

  21. Andrei says:

    Parerea mea e ca porumbelul cu adevarat bun face treaba oriunde ar fi. Nu vreau sa tin cu estul dar si ei au zburat berlin si alte nationale si au porumbei in clasament, uneori mai in fata decat vesticii, care au o distanta considerabil mai mica. Nu vad de ce ar fi mai usoare rutele de zbor ale celor din din est, pan’ la urma urmei tot zboara porumbelul 1000km, tot prinde schimbari de directie ale vantului pe traseu sau ploua sau rapitoare. Deci….

  22. Andrei says:

    Aaa….si-ar mai fi ceva. Un crescator bun face “pasare” din multi porumbei, pe cand unul slab poate avea cei mai buni reproducatori din lume ca nu va face niciodata nimica. Chestia cu zonele si fenotipul porumbeilor e cam discutabila parerea mea(stricta si personala)!!!

  23. Sebi says:

    O etapa adevarata pt toti crescatori iubitori de maraton Schwering si acum vre-ti sa o scoate-ti?? Cred ca toata lumea avea peste 1000km si acolo se vedea valoarea adevaratilor crescatori de maraton!! Ar fi un pas inapoi scoaterea acestei etape!

  24. Tabara Marian says:

    @ Fam Lucaci: Daca la experienta columbofila pe care o aveti va rezumati doar la a da niste expemple care nu aduc nimic benefic acestei tari,dati mi voie sa va explic eu. Crescatorii din Moldova care au facut rezultate cu porumbei din vest au facut o pentru ca sunt Adevarati Crescatori! Cei din vest probabil ca nu au facut cu porumbeii din moldova din cauza experientei..este putin mai scazuta! Daca mai aveti exemple de astea le astept! Oare de ce crescatorii din Moldova nu pun problema asa,cumva stiu mai bine decat dumneavoastra ce este ala fair play?!

  25. Gabi says:

    @ Fam. Lucaci ma faceti sa rad 🙂 ))). Dupa experienta pe care o aveti ar trebui sa stiti ca diferenta in columbofilie este facuta si de calitatile crescatorului, de crescatorie, de planul de joc pe care il aplici, de menajarea porumbeilor etc. Asa ca luati-o mai usor! Si provenienta porumbeilor romani ar trebui sa va dea de gandit vizavi de teoria dumneavoastra cu relieful!

  26. firescu_marius says:

    Sunt membru din alta uninue si sunt din judetul ARGES nu am absolut nici o legatura cu nimeni de aici care au lasat msj.,dar raman uimit cand citesc unele msj care poate dor dar asta e adevarul…cum domnii mei sa nu conteze zona unde joci ce naiba vorbim noi aici?comparam muntele cu campia?dvs stiti cati porumbei sau adus aici in zona noastra ,in ARGES,din MOLDOVA la destui columbofilii cu rezultate pe plan national si produsi din acei puii(vorbesc de porumbei 100 % bagati intre ei) nu vin de la 550 km la primul fond cu puii?despre ce se vorbeste aici?daca se da nume de la cine sau adus porumbei iti dai palme si aici la noi sunt praf iti rupi gatu dupa ei asteptand,comparam viteze supersonice pe MOLDOVA cu viteze normale din alte zone au mai fost si exceptii desigur!la noi un demifond-fond cu puii inseamna maxim 570 km cu puii ,in MOLDOVA puii zboara 3 fonduri si 2 maratoane!pai facem o schema cine este este dispus sa trimita din accea zona MOLDOVA un nr de max 8 puii sa ii zbor eu personal anul urmator tot planul de zbor plus etapele de fond (tot 1,2 vor fi)si platesc personal eu aceei puii cu suma stabilita dinainte,dar clasati cu puncte bunicele nu pe coada!sa nu spuneti ca vezi doamne nu am habar de cei pt ca stiu foarte bine cum sa imi intretin porumbei si ce le trebuie.vorbim de calitatea lor f buna care o au aceei puii!

  27. admin1 says:

    Va rog sa nu mai postati comentarii in care sa faceti afirmatii ca porumbeii din x zona sunt mai buni decat din y zona. Asta este o tampenie cat se poate de mare.
    Intradevar, sunt zone mai grele dar porumbei foarte buni sunt peste tot.
    Multumesc pentru intelegere.

  28. Anonim says:

    Domni meii…NU AGREZ PUBLICITATEA AGRESIVA….Lucrurile de calitate( sau bine facute)nu au nevoie de publicitate agresiva…Redau cuvintele unui crescator foarte bun decedat..Dumnezeu sal odihneasca..pe acest regretat columbofil nu l-am vazut niciodata cu porumbei in standuri…Cei care au porumbei de vinzare in staduri sint cei care nu pot vinde de acasa…Tot pe aceia ai vedem si in cataloagele agresive de publicitate unde pretul sa apari acolo este 1500 euro daca nu ai ceva relatii…Multi dintre noi stim ca orice catalog si mai nou epoca moderna internetul ,siturile specializate columbofile pregatesc reportaje columbofile pergatitoare pentru urmatoarele vinzari asfel ca la licitatie profitul celor care organizeaza licitatia sa fie cit mai bun ..comisioanele variaza in functie de sit,tara…care poate fi intre 20% si 30%….aici apare o problema foarte grava…Foarte multe situri de licitatie(de fapt toate parerea mea personala)ridica preturile (liciteaza) virtual sub diferite nume cu acordul crescatorului in cauza …daca porumbeii nu ajung la pretul care este dorit de columbofil acestia nu sint vinduti desi… (totii cei care liciteaza vad ca pasarea in cauza a fost cumparate de X crescator total Fals) deci crescatorul in cauza plateste comisionul stabilit % cu organizatorii deci credeti ca el pierde banii ?…va inselati fiinca pretul mare vindut(de fapt care nu este) cade asupra pretului cit cere dupa aceia pe pui care este destul de consistent..DECI… Reclama agresiva…Situl cu cele mai mari trucari de preturi este (nu este politicos sai dam numele) este in Belgia..Si la noii in tara avem ceva crescatorii (unii dintre ei ai cunoasteti si voii) care isi creaza publicitate enorma pe cei mai scumpi porumbei cumparatii(??????…PS …H..sa fiu corect prefer sa nu mai continui prefer sa-ti trimit SMS dar dupa ce cred ca ai citit mess(vezi tin cu tine pentru publicitatea agresiva fiinca cel care cumpara este care trebuie sa faca diferenta)Mult succes…

  29. admin1 says:

    Domnule anonim,
    Va stau la dispozitie oricand cu desfasuratorul oricarei licitatii desfasurata pe columbofil.net
    Eu NU RIDIC PRETUL NIMANUI si nici nu o voi face vreodata.
    H este Printre cei MAI CINSTITI SI CORECTI crescatori cu care am lucrat. A vandut toti porumbeii la ultima licitatie si a mai vandut de acasa inca 10 pui. M-a surprins cand mi-a dat comision inclusiv pentru cei vanduti de acasa.

Spune-ti parerea

*