PASIUNI DE SUFLET….. pasiuni de-o viaţă!
Vă întrebaţi de bună seamă, oare ce am mai învăţat nou astăzi ( colectivele claselor a III a B, şi I C ), însoţiţi de doamnele noastre învăţătoare.
Astăzi, cu toţii ( mari şi mici ), am primit în dar doar LECŢII de VIAŢĂ!!.
Dacă au fost multe/puţine, doar dumneavoastră cei mari puteţi să vă exprimaţi. Noi doar atât putem sublinia: am primit în/un dar nepreţuit, care echivalat în toate bogăţiile pământului nu poate fi cuantumizat.
Acest lucru îl amintim, pentru că vine de la un profesor cu care noi colaborăm de ceva timp, şi ştim de asemenea că orele de educaţie fizică în compania dumnealui ( despre domnul prof. Tanasă Ionuţ Bogdan este vorba, cu siguranţă! ) sunt o joacă continuă, fără a minimaliza ceea ce dumnealui ne învaţă cu multă pricepere, şi nu numai.
Darul lui de astăzi, împărtăşit la ,,scenă deschisă”, este un hoby mai puţin obişnuit în lumea aceasta mereu grăbită. Este columbofil; începuturile pasiunii sale fiind apropiate de vârta pe care noi o avem în prezent.
Printre multe lucruri oferite în dar, am învăţat că:
Orice vis din copilărie ( dacă într-adevăr crezi cu tărie în el ) şi dacă-l urmezi cu multă silinţă, statornicie, trudă, şi foarte multă dragoste se plămădeşte, creşte şi ,,se coace” chiar sub ochii noştri.
De asemenea, am învăţat că trebuie să fim fideli visului nostru şi să zburăm spre înălţimi , întocmai ca porumbeii voyajori.
….Să avem aripi, să zburăm departe, dar, implicit să ne întoarcem ,,acasă!”, pentru că e locul/căminul dragostei materne şi paterne, aşa cum porumbeii distinsului profesor se întorc adesea din multele/desele concursuri la care au participat/participă şi în prezent.
Ei nu simt foame, sete….ci dorul de a fi alături de pui, de familie, în general îi mână să străbată mii de kilometrii…. în timp record……pentru că au sentimentul că ,,Acasă!” – le este cel mai bine. Doar acasă, în sânul familiei, putem fi noi înşine, şi mai cu seamă alături de cei dragi.
Porumbeii astfel crescuţi, au împrumutat ceva din blândeţea celui cu care vin în contact. Sunt altruişti, generoşi, le pasă de ceilalţi….dar toate acestea se scaldă nespus de frumos sub modestia unui dascăl fără de pereche, profesorul nostru – columbofilul fălticenean de care am amintit ceva mai sus.
Ne-am simţit copleşiţi în urma vizitei noastre, când am vizitat ,,camera trofeelor!”…..sau mai bine spus peştera unui altfel de ,,Ali – Baba!” – modern.
Trofeele înşirate nespus de frumos, pe un întreg perete, reflectă o muncă titanică, asiduă ce reclamă o dragoste deosebită pentru aceste păsări remarcabile. Dacă am uitat să vă spunem vechiul proverb românesc,…e clar că trebuie să-l consemnăm aici – fidelitatea reuniunii dintre doi oameni frumoşi: ,,Trăiesc/se iubesc de-o viaţă, ca doi porumbei!”.
Toată dăriurea columbofilului e măsurată ( puţin spus! ) în sclipirea trofeelor şi în şirul nenumăratelor diplome luate de-a lungul timpului.
Cuvintele sunt prea sărace pentru a exprima ceea ce am dorit să scoatem în evidenţă prin această ieşire superbă din sala de clasă. Sperăm ca imaginile să vă surprindă plăcut, şi să vă atenţioneze asupra amănuntelor pe care le-am omis din lipsă de timp şi spaţiu. Cuvintele/explicaţiile domnului profesor ne-au mers la inimă, şi acolo vor rămâne cred că pentru toată viaţa.
De multe ori, nu ştim în viaţă lângă cine trăim. Ar trebui să fim mai atenţi la noi, dar mai cu seamă la ceilalţi….pentru că altfel ne vom da seama….că am pierdut foarte mult. ,,Timpul petrecut cu floarea ta”…aşa cum spunea MICUL PRINŢ este extrem de important, iar noi am preţuit acest timp în compania gazdelor noastre de suflet.
colectivele claselor: a III a B, şi I C
- Rezultate: timpul din nou va decide asupra alegerilor viitoare ale elevilor.
Să presupunem că activitatea de astăzi este doar picătura în oceanul descătuşărilor pentru cei ce vor dori să-şi aleagă un hoby ca acesta, sau oricare altul; principalul este că orice îşi vor alege, indiferent de situaţie, ei înşişi vor fi cei câştigaţi.
- Modalităţi de evaluare a activităţii: imaginile în format digital vor alcătui un album al clasei, care va fi folosit în cadrul altor ore, atunci când contextul o va cere.
- Sugestii, recomandări: ar fi bine ca în cadrul săptămânei ,,Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, să planificăm din timp astfel de ieşiri, pentru ca elevii noştri să-şi îmbunătăţească orizontul preocupărilor diverse ale multor cetăţeni din localitatea noastră, şi nu numai.
Semnătura cadrului didactic/cadrelor coordonator/coordonatoare
prof. Ştefan Florentina
Sincere felicitari!
Felicitari, astfel de oameni ar trebui premiati la expozitia nationala, o placheta nu cred ca saraceste federatia.
Bravo!
Trebuie continuat.